Thursday, January 22, 2015

New bestfriend

Ya. Saya dah menambah bilangan sahabat baik. Selama ini memang ramai insan yang berkongsi rasa dengan saya. Saya dikurniakan bahu-bahu untuk bersandar saat kesusahan berkunjung tiba. Alhamdulillah Dia berikan saya nikmat kasih-sayang yang melimpah-ruah.

Dan kini, saya dihadirkan insan yang sanggup menjadi sahabat karib saya. Kali ini unik sekali keadaanya. Kerana dia seorang lelaki. Lelaki yang setakat ini tak pernah jemu mendengar cerita saya. Lelaki yang sentiasa setia mengesat air mata saat kesedihan itu menyapa. Lelaki yang tak pernah membiarkan panggilan telefon saya sepi tak berangkat tanpa kata. Walau dia dalam lena. Huuuu. Harapnya dia takkan jemu melayan sahabat baiknya ini hingga ke hujung nyawa. Walau usia perkahwinan baru menjengah sepurnama, banyak perkara sudah mendidik saya untuk semakin bersyukur dengan nikmat kurniaan-Nya.

Jodoh adalah antara hadiah paling indah yang berbungkus rapi buat hambaNya. Sungguh. Dia insan yang asing buat saya. Tidak pernah bersekolah di tempat yang sama, alam menara gading di universiti yang berbeza malahan tempat kerja juga berlainan cara walau kerjaya kami sama. Huuuu. Kurang setahun mengenalinya sebelum disatukan dengan lafaz sakinah penuh rahmat itu. Moga diizinkan untuk tahun demi tahun hidup bersama dalam redhaNya. InsyaAllah.


Yes. He's my briestfriend! :)

No comments: